NATO dezminte că are trupe militare la frontiera cu Belarus, după ce Lukaşenko a acuzat că Alianţa vrea să schimbe regimul de la Minsk

  • Preşedintele Belarusului, Alexander Lukaşenko, susţine că ”puterile străine” au trimis trupe la frontiera ţării.
  • NATO neagă acest lucru şi spune că afirmaţia este lipsită de fond.
  • Protestele au continuat sâmbătă, pe străzile din Minsk, în urma rezultatului alegerilor care s-au desfăşurat în urmă cu două săptămâni.
6923 afișări
Imaginea articolului NATO dezminte că are trupe militare la frontiera cu Belarus, după ce Lukaşenko a acuzat că Alianţa vrea să schimbe regimul de la Minsk

Profimedia

Preşedintele Belarusului, Alexander Lukaşenko, susţine că ”puterile străine” au trimis trupe la frontiera ţării. 
 
NATO neagă acest lucru şi spune că afirmaţia este lipsită de fond, scrie BBC News.
 
Îmbrăcat în uniformă militară, Lukaşenko a precizat că a ridicat gradul de alertă militară şi i-a ordonat ministrului Apărării să ia "măsurile cele mai stricte" pentru a apăra integritatea teritorială a ţării.
 
Protestele au continuat sâmbătă, pe străzile din Minsk, în urma rezultatului alegerilor care s-au desfăşurat în urmă cu două săptămâni şi pe care Lukaşenko le-a câştigat cu 80% din voturi.
 
Demonstranţii cer ca preşedintele să plece. 
 
Lukaşenko, liderul care a condus Belarusul timp de 26 de ani, a susţinut că blocul NATO a încercat să divizeze ţara şi să instaleze un nou preşedinte la Minsk. De asemenea, a mai afirmat că trupele din Polonia şi Lituania se pregătesc să îşi mute forţele armate spre graniţa de vest a ţării.
 
"Acestea stârnesc situaţia din ţara noastră, încearcă să răstoarne regimul," a spus Lukaşenko.
 
NATO a respins, însă, afirmaţia, spunând că organizaţia nu reprezintă "nicio amenintare pentru Belarus şi nici o alta ţară şi nu are nicio acumulare militară în regiune. Postura noastră este strict defensivă."
 
"Regimul încearcă să abată atenţia cu orice preţ de la problemele interne din Belarus cu declaraţii total lipsite de fundament despre ameninţările externe imaginare," a declarat preşedintele lituanian, Gitanas Nauseda.
 
Şi Polonia a respins acuzaţia. ”Polonia nu are o astfel de intenţie," a precizat un purtător de cuvânt al preşedintelui polonez. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici