NATO doreşte integrarea propriului sistem antirachetă în cel al SUA

Alianţa Nord-Atlantică intenţionează să integreze propriul sistem de apărare antirachetă scutului american în scopul creării unui sistem antibalistic european, anunţă purtătorul de cuvânt al NATO, James Appathurai, citat de pagina online a RIA Novosti.

32 afișări
Imaginea articolului NATO doreşte integrarea propriului sistem antirachetă în cel al SUA

NATO doreşte integrarea propriului sistem antirachetă în cel al SUA (Imagine: www.mda.mil)

NATO intenţionează să integreze capacităţile sale antirachetă în sistemele antibalistice ale altor ţări pentru a crea un scut comun pentru Europa", precizează Appathurai.

Proiectul şi costurile acestuia vor fi discutate la viitoarea reuniune a miniştrilor Apărării din cele 28 de state membre NATO, prevăzută în iunie la Bruxelles, a precizat purtătorul de cuvânt, subliniind că Alianţa încă nu a adoptat o decizie definitivă, dar statele membre sunt de acord că ameninţarea balistică la adresa Europei este în creştere.

Anterior, secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, propusese ralierea Rusiei la noul proiect antirachetă euroatlantic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici