NATO nu are suficiente trupe pentru a garanta pacea în Afganistan

Forţa NATO din Afganistan nu dispune de suficient echipament sau trupe pentru a asigura progrese împotriva insurgenţilor talibani şi a garanta o finalizare cu succes a misiunii, se arată într-un raport citat de Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului NATO nu are suficiente trupe pentru a garanta pacea în Afganistan

NATO nu are suficiente trupe pentru a garanta pacea în Afganistan

Concluziile Adunării Parlamentare a NATO, formată din parlamentari din 42 de ţări, menţionează o serie de nemulţumiri ale comandanţilor NATO, potrivit cărora efectivele insuficiente afectează operaţiunile şi intervin într-un moment în care o parte dintre aliaţi se confruntă cu presiuni interne pentru retragerea trupelor.

Documentul nu a menţionat însă efectivele necesare pentru suplimentarea celor 50.000 de militari desfăşuraţi în prezent sub comanda NATO şi a Statelor Unite. Potrivit raportului, sunt necesare mai multe elicoptere, echipamente de informaţii şi recunoaştere, precum şi instructori pentru forţele de securitate afgane.

Comandanţii NATO susţin că au înregistrat succese, după ce au preluat de la talibani controlul asupra unor oraşe, pe care l-a predat ulterior Guvernului. Ei au denunţat faptul că, ulterior, aceste localităţi au fost recâştigate de insurgenţi, din cauza gradului insuficient de pregătire a armatei şi poliţiei afgane.

NATO vrea să accelereze eforturile de instruire a armatei afgane, însă se confruntă cu o rezistenţă din partea mai multor aliaţi, care refuză să trimită trupe sau instructori în sudul ţării, unde au loc cele mai multe confruntări.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici