NATO recunoaşte că au fost "ucişi şi răniţi" civili în atacul aerian din Afganistan - VIDEO

NATO a recunoscut marţi că au fost ucişi şi răniţi civili, fără a preciza însă numărul acestora, în bombardamentul aerian de vineri asupra cisternelor cu benzină sustrase de talibani la Kunduz, în nordul Afganistanului.

21 afișări
Imaginea articolului NATO recunoaşte că au fost "ucişi şi răniţi" civili în atacul aerian din Afganistan - VIDEO

NATO recunoaşte că au fost "ucişi şi răniţi" civili în atacul aerian din Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O anchetă preliminară "a determinat Forţa Internaţională de Asistenţă pentru Securitate (ISAF) să creadă că insurgenţi, dar şi civili, au fost ucişi şi răniţi în atacul aerian", informază ISAF.

Forţa NATO desfăşoară o anchetă amănunţită pentru a stabili numărul exact al victimelor civile.

Zeci de persoane au fost ucise în atacul aerian, dar bilanţul rămâne pentru moment controversat în privinţa numărului de victime în rândul civililor şi al talibanilor, în aşteptarea rezultatului diverselor anchete (ale Guvernului afgan, al NATO, ONU).

Sursele oficiale au precizat că majoritatea talibanilor au fost ucişi în atac.

În schimb, talibanii au negat că ar fi înregistrat pierderi în urma bombardamentului, susţinând că toate victimele erau civili.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici