NATO şi în Asia? Ministrul britanic de Externe: "NATO trebuie să aibă o perspectivă globală"

NATO ar trebui să încerce să stimuleze securitatea în regiunea Indo-Pacific, a declarat ministrul britanic de externe, subliniind nevoia Taiwanului de protecţie împotriva Chinei.

6923 afișări
Imaginea articolului NATO şi în Asia? Ministrul britanic de Externe:  "NATO trebuie să aibă o perspectivă globală"

NATO şi în Asia? Ministrul britanic de Externe: "NATO trebuie să aibă o perspectivă globală"

Într-un discurs despre politica externă a Marii Britanii, miercuri seară, Liz Truss a declarat că Marea Britanie respinge "alegerea falsă între securitatea euro-atlantică şi securitatea indo-pacifică" în favoarea "unui NATO global".

"Vreau să spun că NATO trebuie să aibă o perspectivă globală, gata să facă faţă ameninţărilor globale", a spus Truss. "Trebuie să anticipăm ameninţările din Indo-Pacific, lucrând cu aliaţi precum Japonia şi Australia pentru a ne asigura că Pacificul este protejat. Trebuie să ne asigurăm că democraţii precum Taiwanul sunt capabile să se apere singure."

Discursul lui Truss este un ecou al unui mesaj similar transmis de premierul britanic Boris Johnson la Conferinţa de Securitate de la Munchen din februarie, relatează Politico.

Remarcile sale au fost făcute în timp ce statele membre NATO discută noul "concept strategic" al alianţei, care descrie misiunea acesteia pentru următorul deceniu şi care urmează să fie aprobat la următorul summit NATO de la Madrid, care va avea loc la 29-30 iunie.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici