NATO somează regimul din Belarus să respecte normele internaţionale, denunţând tacticile "hibride"

Alianţa Nord-Atlantică a exprimat preocupare, luni, privind afluxul de imigranţi de la frontiera Belarusului cu Polonia şi a cerut Administraţiei de la Minsk să respecte legislaţia internaţională, denunţând utilizarea tacticilor "hibride" în conflictul cu Uniunea Europeană.

833 afișări
Imaginea articolului NATO somează regimul din Belarus să respecte normele internaţionale, denunţând tacticile "hibride"

NATO somează regimul din Belarus să respecte normele internaţionale, denunţând tacticile "hibride"

Polonia a avertizat că sute de imigranţi extracomunitari încearcă să treacă frontiera pentru a ajunge în spaţiul Uniunii Europene. Liderii de la Bruxelles acuză regimul Aleksandr Lukaşenko de facilitarea tranzitului imigranţilor clandestini spre spaţiul comunitar ca ripostă la sancţiunile impuse de Uniunea Europeană din cauza acţiunilor de reprimare împotriva opoziţiei belaruse.

"Un grup de sute de imigranţi se îndreaptă spre punctul de frontieră Kuznica. Unii au încercat deja să traverseze frontiera", a declarat luni Piotr Muller, un purtător de cuvânt al Guvernului Poloniei, denunţând o operaţiune organizată de "persoane din cadrul serviciilor secrete belaruse".

Alianţa Nord-Atlantică a criticat dur acţiunile regimului din Belarus. "Suntem preocupaţi de escaladarea tensiunilor la frontiera dintre Polonia şi Belarus. Cerem Belarusului să se conformeze reglementărilor internaţionale", a afirmat un oficial din cadrul NATO, citat de cotidianul Le Figaro.

"Utilizarea imigranţilor ca tactică hibridă de către regimul Aleksandr Lukaşenko este inacceptabilă", a subliniat oficialul NATO.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici