NATO susţine suveranitatea Ucrainei / Volodimir Zelenski avertizează că Rusia ameninţă întreaga Europă

  • Alianţa Nord-Atlantică este preocupată de activităţile militare ruse în apropierea Ucrainei
  • Jens Stoltenberg: "NATO susţine cu fermitate suveranitatea Ucrainei şi integritatea teritorială a acestei ţări"
  • Volodimir Zelenski avertizează că Rusia ameninţă întreaga Europă
3597 afișări
Imaginea articolului NATO susţine suveranitatea Ucrainei / Volodimir Zelenski avertizează că Rusia ameninţă întreaga Europă

Volodimir Zelenski

Alianţa Nord-Atlantică susţine "cu fermitate" suveranitatea Ucrainei, afirmă secretarul general al organizaţiei, Jens Stoltenberg, în timp ce preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, avertizează că Rusia ameninţă întreaga Europă.
 
Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, l-a sunat marţi pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru a-i transmite că Alianţa Nord-Atlantică este "profund preocupată" de activităţile militare ruse.
 
"NATO susţine cu fermitate suveranitatea Ucrainei şi integritatea teritorială a acestei ţări. Menţinem angajamentul în favoarea parteneriatului nostru strâns", a afirmat Jens Stoltenberg, prin Twitter.
 
La rândul său, Volodimir Zelenski a evidenţiat importanţa admiterii Ucrainei în Planul de Acţiune în vederea Aderării la NATO. "Ar fi un semnal real adresat Rusiei", a afirmat preşedintele Ucrainei, citat de agenţia Associated Press.
 
Anterior, într-o conversaţie cu premierul britanic, Boris Johnson, Volodimir Zelenski a avertizat că Rusia ameninţă întreaga Europă. "Recentele acţiuni ale Rusiei generează provocări grave la adresa securităţii Ucrainei, a statelor membre NATO şi a întregii Europe", a atras atenţia Volodimir Zelenski.
 
Doi militari ucraineni au fost ucişi în confruntări cu insurgenţi separatişti proruşi, în estul Ucrainei, au anunţat marţi autorităţile de la Kiev.
 
Uniunea Europeană a anunţat că susţine "suveranitatea Ucrainei şi integritatea teritorială" a acestei ţări, exprimând preocupare privind mobilizarea de trupe ruse.
 
Administraţia Vladimir Putin a reiterat, luni, că trupele mobilizate în apropierea frontierei cu Ucraina nu reprezintă nicio ameninţare, respingând preocupările exprimate de Alianţa Nord-Atlantică. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici