NATO vrea să desfăşoare exerciţii militare în Georgia, în mai

NATO a anunţat că va organiza exerciţii militare în Georgia în perioada 6 mai - 1 iunie pentru a îmbunătăţi coordonarea între forţele Alianţei şi cele ale ţărilor partenere, în timp ce Rusia cere amânarea acestora.

21 afișări
Imaginea articolului NATO vrea să desfăşoare exerciţii militare în Georgia, în mai

NATO vrea să desfăşoare exerciţii militare în Georgia, în mai (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"NATO va efectua exerciţii (...) de la 6 mai până la 1 iunie în Georgia. Planificarea acestor exerciţii a început în primăvara lui 2008 cu scopul de a îmbunătăţi colaborarea între NATO şi ţările partenere", se arată într-un comunicat al Alianţei Nord-Atlantice.

Aceste exerciţii la care vor participa 1.300 de militari din 19 ţări membre şi non-membre ale Alianţei vor avea loc la 20 de kilometri est de Tbilissi în tabăra de antrenamente de la Vaziani.

Georgia nu este membru al NATO. În cadrul summitului de la Bucureşti din aprilie 2008, aliaţii au refuzat să le confere Georgiei şi Ucrainei statul de candidat oficial la NATO, promiţându-le însă aderarea la un moment dat.

Rusia a cerut amânarea acestor exerciţii pe care NATO intenţionează să le organizeze în mai în Georgia. Moscova consideră că aceste exerciţii "nu fac decât să complice o situaţie deloc simplă în regiune", a menţionat purtătorul de cuvânt al misiunii ruse, făcând referire la tensiunile dintre Osetia de Sud şi Abhazia şi manifestaţiile organizate de opoziţie împotriva preşedintelui georgian Mihail Saakaşvili.

"Vom trimite o scrisoare la NATO pentru a cere ca acestea să nu fie desfăşurate pentru moment", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici