Navă eşuată în Marea Adriatică: 65 de imigranţi clandestini au fost salvaţi de Paza de coastă

Aproximativ 65 de imigranţi clandestini africani şi asiatici au fost aduşi luni seară în Croaţia după ce au fost salvaţi de Paza de coastă croată în apele internaţionale din Marea Adriatică, ambarcaţiunea acestora defectându-se, a relatat televiziunea privată Nova TV.

165 afișări
Imaginea articolului Navă eşuată în Marea Adriatică: 65 de imigranţi clandestini au fost salvaţi de Paza de coastă

65 de imigranţi clandestini, salvaţi de Paza de coastă (Imagine: Cristi Cimpoes/Arhiva Mediafax Foto)

Ambarcaţiunea ce transporta imigranţi a fost remorcată în portul Dubrovnik (sud) de o navă a Pazei de coastă locale.

Autorităţile croate au montat corturi în apropierea portului pentru a permite echipelor medicale să îi primească şi să îi examineze pe imigranţi, înainte de a îi plasa într-un fost depozit transformat în adăpost improvizat, conform Nova TV.

Mica ambarcaţiune, menită să adăpostească doar aproximativ 20 de persoane, se afla în derivă de cel puţin două zile în apele internaţionale dintre Italia şi Croaţia, conform poliţiei croate.

Răspunzând la un apel S.O.S., Paza de coastă croată a trimis duminică seară o navă pentru a transporta alimente şi medicamente imigranţilor, în momentul în care nava acestora se afla în largul insulei croate Mljet.

Conform ministrului croat al Apărării, este vorba despre imigranţi somalezi, egipteni, sirieni şi afgani care porniseră cel mai probabil din Grecia şi voiau să ajungă în Italia.

Marea Adriatică este adesea folosită de imigranţii clandestini care doresc să intre în Uniunea Europeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici