Navă specială a Rusiei, observată în apropierea gazoductului Nord Stream înaintea exploziilor

O navă specială a Rusiei s-a aflat în zona producerii exploziilor la gazoductul ruso-german Nord Stream cu câteva zile înainte de incident, afirmă surse din cadrul Forţelor Navale daneze, citate de postul german NDR şi de publicaţia Der Spiegel.

827 afișări
Imaginea articolului Navă specială a Rusiei, observată în apropierea gazoductului Nord Stream înaintea exploziilor

Navă specială a Rusiei, observată în apropierea gazoductului Nord Stream înaintea exploziilor

Conform surselor citate, Forţele Navale daneze au observat pe 22 septembrie 2022 o navă rusă dotată cu echipamente de intervenţie submarină în largul Insulei Bornholm din Marea Baltică. Forţele Navale daneze au fotografiat vasul special rusesc SS-750.

Informaţiile au fost confirmate de un oficial din cadrul Ministerului danez al Apărării.

La patru zile după observarea navei speciale ruse, conductele Nord Stream 1 şi 2 au fost afectate de mai multe explozii. Actul de sabotaj este investigat de autorităţile din Germania, Danemarca şi Suedia.

Rusia a negat orice implicare în atacuri, atribuindu-le Ucrainei, care, potrivit Moscovei, ar fi primit susţinere din partea Statelor Unite şi Marii Britanii. În martie, surse din cadrul serviciilor secrete americane citate de cotidianul The New York Times au afirmat că actele de sabotaj au fost comise de un grup pro-ucrainean. Administraţia de la Kiev şi oficiali din cadrul serviciilor militare ucrainene au semnalat că nu au avut niciun rol în atacuri şi că nu ştiu cine le-a comis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici