Nave de război din China şi Rusia, reperate în largul unei insule din Alaska

Un convoi format din mai multe nave de război din China şi Rusia a fost reperat în apropierea unei insule din Alaska de către paza de coastă americană.

2863 afișări
Imaginea articolului Nave de război din China şi Rusia, reperate în largul unei insule din Alaska

Nave de război din China şi Rusia, reperate în largul unei insule din Alaska

În convoi se află un crucişător cu rachete ghidate şi un distrugător, potrivit Sky News. Alte două nave militare chineze şi trei nave ruseşti au fost observate în Marea Bering, într-o singură formaţie, la 86 mile de insula Kiska, de către nava Kimball a Gărzii de Coastă americane.

Nava cu baza în Honolulu a monitorizat vapoarele înainte ca acestea să rupă formaţia şi să se disperseze. Un Hercules C-130 a oferit sprijin aerian de la staţia Gărzii de Coastă din Kodiak.

„În timp ce formaţia a operat în conformitate cu regulile şi normele internaţionale, vom răspunde prezenţei cu prezenţa pentru a ne asigura că nu există perturbări ale intereselor SUA în mediul maritim din jurul Alaskăi", a declarat contraamiralul Nathan Moore, comandantul celui de-al 17-lea district al Gărzii de Coastă.

Incidentul a avut loc la o lună după ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat cu privire la interesul Chinei pentru Arctica şi la creşterea prezenţei militare a Rusiei în această zonă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici