Navele NATO au început să patruleze în largul Libiei

Şase nave ale NATO, susţinute de aviaţie, au început să patruleze în largul Libiei pentru a aplica embargoul asupra armelor decis de Naţiunile Unite, a anunţat miercuri Alianţa Nord-Atlantică.

25 afișări
Imaginea articolului Navele NATO au început să patruleze în largul Libiei

Navele NATO au început să patruleze în largul Libiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nave ale NATO şi aviaţia au început să patruleze în apropierea coastelor libiene, în cadrul operaţiunii Unified Protector", a precizat NATO pe site-ul său.

Navele se aflau deja în apele internaţionale în largul Libiei, în timp ce avioane de sprijin şi de vânătoare se îndreptau spre zona de operaţiuni pentru a asigura o "supraveghere pe rază lungă şi pentru a intercepta orice avion suspectat că transportă arme în Libia", adaugă textul.

Aceste şase nave "vor rămâne în apele internaţionale şi nu vor intra în apele teritoriale libiene", precizează NATO.

Generalul NATO Pierre St-Amand declarase anterior, în cadrul unei conferinţe de presă la Bruxelles, că şase ţări aliate s-au angajat să pună la dispoziţia Alianţei 16 nave suplimentare, pentru a aplica embargoul asupra armelor impus Libiei de ONU.

NATO a acceptat marţi să asigure această operaţiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici