"Ne vom opune încercărilor ca UE să devină un superstat federal, precum Statele Unite". Mesajul cu care Valerie Pecresse, principalul adversar al lui Emmanuel Macron, şi-a început campania

  • Candidatul conservator, care a devenit cel mai serios oponent al lui Emmanuel Macron pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor, şi-a început campania anunţând că se va opune apelurilor germane pentru un superstat federal european.
  • Valerie Pecresse, care s-a descris drept „1/3 Thatcher, 2/3 Merkel”, a fost câştigătoarea surpriză a alegerilor interne din partidului conservator Les Republicains şi de atunci a crescut semnificativ în sondaje.
23105 afișări
Imaginea articolului "Ne vom opune încercărilor ca UE să devină un superstat federal, precum Statele Unite". Mesajul cu care Valerie Pecresse, principalul adversar al lui Emmanuel Macron, şi-a început campania

"Ne vom opune încercărilor ca UE să devină un superstat federal, precum Statele Unite". Mesajul cu care Valerie Pecresse, principalul adversar al lui Emmanuel Macron, şi-a început campania

În primul ei miting de campanie în calitate de candidat al partidului care îşi are originile în perioada lui Charles de Gaulle, Pecresse a spus că doreşte ca UE să păstreze independenţa statelor naţionale şi să nu devină un superstat federal, precum Statele Unite ale Americii.

Din punct de vedere istoric, conservatorii francezi au fost în favoarea integrării europene în domeniul economic, cum ar fi crearea monedei euro sau a pieţei unice, dar s-au opus încercărilor de a muta procesul decizional la nivelul UE al unor chestiuni sensibile precum politica externă şi apărarea, relatează Reuters.

„Aud unii dintre partenerii noştri germani sugerând că Uniunea Europeană ar trebui să evolueze într-un stat federal”, a spus ea. „Politicos, dar ferm, voi spune <<NU>>", a adăugat Pecresse.

Acordul care formează noua coaliţie de guvernare a Germaniei sub cancelarul Olaf Scholz spune că UE ar trebui să urmărească să se îndrepte către un „stat federal european”.

Pecresse a mai spus că nu doreşte ca Franţa să fie "un vasal al Statelor Unite" şi nu vrea să vadă o altă ţară ieşind din UE, aşa cum a făcut Marea Britanie. Ea a precizat şi că va colabora cu Scholz în ciuda majorităţii sale de stânga.

"Aş lucra cu el pentru că Germania este un aliat cheie. Dar pentru mine, prietenia nu vine fără sinceritate", a spus ea.

Un sondaj recent a plasat-o pe Valerie Pecresse într-o luptă stransă cu Macron într-un eventual tur doi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici