Negocieri secrete în Qatar între insurgenţii talibani şi Administraţia Afganistanului

Doi reprezentanţi ai Mişcării talibanilor afgani au participat la negocieri informale cu oficiali din cadrul Administraţiei din Afganistan desfăşurate în secret în Qatar, afirmă surse citate de cotidianul britanic The Guardian.

610 afișări
Imaginea articolului Negocieri secrete în Qatar între insurgenţii talibani şi Administraţia Afganistanului

Negocieri secrete în Qatar între insurgenţii talibani şi Administraţia Afganistanului

Printre persoanele prezente la reuniunile din septembrie şi octombrie s-a aflat mollahul Abdul Manan Akhund, fratele mollahului Mohammed Omar, fostul lider al talibanilor afgani decedat în anul 2013.

Acestea ar fi primele negocieri între talibani şi Administraţia de la Kabul organizate după ce procesul de pace coordonat de Pakistan s-a blocat din cauza asasinării într-un bombardament american a succesorului mollahului Mohammed Omar, mollahul Akhtar Mansoor.

Qatarul a găzduit mai multe runde de negocieri pentru soluţionarea conflictului afgan după ce insurgenţii talibani au primit permisiunea de a avea o reprezentanţă în oraşul Doha în anul 2013.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici