Negocierile de pace dintre Kiev şi rebelii proruşi se vor relua "duminică sau luni", anunţă Hollande

Negocierile de pace dintre Kiev şi rebelii proruşi, desfăşurate în prezenţa unor reprezentanţi ai Rusiei şi OSCE, ar putea avea loc "duminică sau luni", la Minsk, a anunţat vineri preşedintele François Hollande, la Bruxelles.

138 afișări
Imaginea articolului Negocierile de pace dintre Kiev şi rebelii proruşi se vor relua "duminică sau luni", anunţă Hollande

Negocierile de pace dintre Kiev şi rebelii proruşi se vor relua "duminică sau luni", anunţă Hollande (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În următoarele zile, voi putea confirma. Vom continua să vorbim cu preşedintele (Vladimir) Putin, cu preşedintele (Petro) Poroşenko şi cu Angela Merkel", a anunţat Hollande, după un summit european la Bruxelles, amintind că a vorbit la telefon, marţi, atât cu preşedintele rus, cât şi cu cancelarul german.

Preşedintele ucrainean a spus miercuri că "speră" că Grupul de contact se va reuni duminica viitoare la Minsk pentru a avansa către sfârşitul crizei din estul Ucrainei.

"Vrem să (...) avansăm repede, să se înregistreze noi progrese până la sfârşitul anului şi apoi mai multe anul viitor", a adăugat Hollande, cerând ca "toate dispoziţiile de la Minsk să fie puse în aplicare".

O reuniune la Minsk a fost iniţial programată pentru 9 decembrie, data intrării în vigoare a unui nou armistiţiu pentru conflictul care durează de opt luni şi s-a soldat cu 4.700 de morţi.

Dar, în pofida încetării focului, această reuniune nu au mai avut loc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici