Negocierile Rusia-NATO pe tema scutului antirachetă vor continua după summitul de la Chicago

Negocierile dintre Rusia şi NATO pe tema scutului antirachetă vor continua după summitul Alianţei Nord-Atlantice de la Chicago, a anunţat luni secretarul general al organizaţiei, Anders Fogh Rasumussen, în cadrul unei teleconferinţe cu RIA Novosti, anunţă agenţia rusă în pagina electronică.

90 afișări
Imaginea articolului Negocierile Rusia-NATO pe tema scutului antirachetă vor continua după summitul de la Chicago

Negocierile Rusia-NATO pe tema scutului antirachetă vor continua după summitul de la Chicago (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"După summitul de la Chicago, vom putea continua negocierile cu Rusia pentru a căuta soluţii eficiente (…). Cooperarea trebuie să rămână strânsă pentru a evita cea mai mică neînţelegere", a declarat oficialul Anders Fogh Rasumussen, în cadrul unei teleconferinţe cu RIA Novosti, anunţă agenţia rusă în pagina electronică.

Potrivit lui, ar fi "prematur să se anunţe un calendar precis, summitul de la Chicago nefiind ultima ocazie (de a se ajunge la un acord, n.red.)".

Secretarul general al NATO a amintit că Rusia nu poate participa la summitul Rusia-NATO de la Chicago din cauza calendarului său foarte încărcat.

"Am discutat personal cu preşedintele ales (Vladimir) Putin. Am convenit că momentul este dificil pentru un summit între NATO şi Rusia la Chicago deoarece Rusia are un calendar politic naţional foarte încărcat", a declarat Rasmussen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici