Negrescu cere Robertei Metsola sprijin pentru aderarea României la spaţiul Schengen

Eurodeputatul Victor Negrescu a cerut preşedintei legislativului european, Roberta Metsola, sprijin pentru aderarea României la spaţiul Schengen în perspectiva Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, care va avea loc la începutul lunii decembrie.

238 afișări
Imaginea articolului Negrescu cere Robertei Metsola sprijin pentru aderarea României la spaţiul Schengen

Negrescu cere Robertei Metsola sprijin pentru aderarea României la spaţiul Schengen

În acest sens, europarlamentarul român a cerut suportul şefei Parlamentului European inclusiv pentru atacarea la Curtea de Justiţie a UE a unui eventual nou veto impus de Austria.

“Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, este un susţinător al aderării României la spaţiul Schengen. Motiv pentru care am discutat despre perspectivele viitorului Consiliu Justiţie şi Afaceri Interne, care va avea loc peste câteva săptămâni şi despre stadiul negocierilor purtate la nivel înalt, inclusiv la nivelul familiei politice de dreapta din care face parte cancelarul austriac. Am ţinut să îi mulţumesc pentru eforturile depuse şi totodată să discutăm despre opţiunile pe care le poate avea România în cazul exercitării unui nou veto de către guvernul de dreapta din Austria. Am solicitat suport, astfel încât Parlamentul European să sprijine România, în eventualitatea unui nou refuz, în realizarea unui demers legitim pentru apărarea valorilor europene prin care să ne cerem drepturile chiar şi la Curtea de Justiţie a UE”, a declarat reprezentantul României în Parlamentul European, Victor Negrescu.

Eurodeputatul social-democrat a fost, de altfel, vocal şi în plenul Parlamentului European, reunit în această săptămână la Strasbourg, solicitând aderarea României la spaţiul Schengen cu ocazia dezbaterii la care a participat Prim-ministrul Bulgariei, Nikolay Denkov.

“România şi Bulgaria merită să fie acceptate în spaţiul Schengen şi acest lucru trebuie să se întâmple necondiţionat şi imediat. Este inacceptabil ca ţările noastre să fie lăsate pe dinafară, în condiţiile în care îndeplinim toate criteriile Schengen şi am protejat în mod eficient frontierele europene timp de atâţia ani. Trăim într-o regiune dificilă şi am apărat întotdeauna valorile europene şi coeziunea Uniunii noastre. Am făcut acest lucru în perioadele dificile din Balcanii de Vest, am ajutat la construirea unei regiuni sigure a Mării Negre, menţinând în acelaşi timp o relaţie bună cu Turcia, Georgia şi cu ţările din zonă, şi o dovedim, încă o dată, astăzi, prin sprijinul acordat Ucrainei şi Republicii Moldova. România şi Bulgaria nu sunt state membre de rang secund, iar oamenii ar trebui să înceteze să ne privească în acest fel. De aceea, fac apel la liderii UE să sprijine aderarea noastră la Schengen până la capăt, prin organizarea unui vot până la sfârşitul anului, pentru a demonstra că respectarea regulilor în UE dă roade”, a subliniat eurodeputatul social-democrat, Victor Negrescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
negrescu,
schengen,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici