Nehammer vrea Moscova la masa negocierilor pentru încheierea războiului: ,,Nu poate exista pace fără Rusia”

  • Cancelarul austriac, Karl Nehammer, este convins că Rusia trebuie să fie adusă la masa negocierilor, pentru ca războiul din Ucraina să se încheie.
  • Nehammer a mai declarat, în cadrul interviului, că războiul ar putea deveni mai extins şi incontrolabil, aspect care îl îngrijorează.
6844 afișări
Imaginea articolului Nehammer vrea Moscova la masa negocierilor pentru încheierea războiului: ,,Nu poate exista pace fără Rusia”

Nehammer vrea Moscova la masa negocierilor pentru încheierea războiului: ,,Nu poate exista pace fără Rusia”

Afirmaţia cancelarului austriac a fost făcută în cadrul unui interviu pentru publicaţia Zeit, citată de PravdaUA.

Nehammer a precizat că războiul din Ucraina poate fi încheiat doar dacă se va purta un dialog cu Rusia, în cadrul unor negocieri de pace şi de încetare a invaziei în Ucraina.

,,Nu poate exista pace fără Rusia", a subliniat Nehammer.

Cancelarul austriac a mai declarat, în cadrul interviului, că războiul ar putea deveni mai extins şi incontrolabil, aspect care îl îngrijorează.

,,La început, s-a vorbit despre furnizarea de muniţii şi arme pentru apărare. Apoi, multe tabuuri au încetat brusc să mai fie tabuuri. Aşa că au fost trimise tancuri şi, mai nou, chiar şi avioane de luptă", a adăugat el.

Karl Nehammer a mai afirmat că va fi necesar să se găsească noi modalităţi de comunicare după război, pentru ca restabilirea păcii să aibă efect. Totuşi, cancelarul austriac nu s-a ferit să afirme că şi poporul ucrainean ar trebui să facă anumite concesii, pentru a sprijini o astfel de pace.

,,Ucraina a fost invadată, ceea ce înseamnă că [discuţiile cu Rusia] pot funcţiona doar cu participarea Ucrainei", a subliniat Nehammer.

În anul 2022, cancelarul austriac s-a întâlnit cu preşedintele rus Vladimir Putin la Moscova, la scurt timp după debutul războiului, vizită care a fost criticată de mai mulţi lideri europeni la momentul respectiv.

Pe de altă parte, Dmitri Peskov a subliniat că Rusia este deschisă la discuţii pe tema Ucrainei, însă Moscova nu vede nicio perspectivă în concretizarea situaţiei, pentru că este de părere că Ucraina nu îşi doreşte acest lucru, scrie agenţia de stat rusă TASS.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat în luna martie că ,,orice summit cuprinzător de pace privind Ucraina care exclude Rusia este pur şi simplu absurd şi va eşua”.

În luna martie, The Wall Street Journal a consultat un document care include cerinţele Moscovei de a înceta războiul în cadrul negocierilor, însă acestea conduc, încă de la începutul invaziei, la aceleaşi pretenţii: transformarea Ucrainei într-un stat-marionetă, controlat de Moscova.

Elveţia a anunţat că va găzdui summitul de pace pentru Ucraina în luna iunie, iar în cadrul evenimentului se vor dezbate propuneri, care vor fi înaintate Rusiei, pentru a înceta invazia din Ucraina. Kremlinul a anunţat deja că nu va participa la summit, chiat dacă va fi invitată.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici