Netanyahu anunţă că a început a doua etapă a războiului împotriva Hamas

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat sâmbătă că a început a doua etapă a războiului împotriva Hamas, cu scopul de a distruge armata şi guvernul Hamas şi de a elibera ostaticii reţinuţi în Gaza.

566 afișări
Imaginea articolului Netanyahu anunţă că a început a doua etapă a războiului împotriva Hamas

Netanyahu anunţă că a început a doua etapă a războiului împotriva Hamas

„Luptătorii noştri eroici au un singur scop: să distrugă acest inamic şi să asigure existenţa ţării noastre. Să nu se mai întâmple niciodată”, a declarat Netanyahu, citat de CNN.
 
Premierul a confirmat, de asemenea, că a vorbit cu familiile ostaticilor deţinuţi de Hamas şi a spus că le-a promis că va epuiza toate opţiunile pentru a-i aduce înapoi pe cei dragi lor.
 
Netanyahu a spus că războiul va fi lung. El a făcut o legătură între conflictul cu Hamas şi Războiul arabo-israelian dintre 1947 şi 1949, care a avut loc în momentul în care Israelul şi-a declarat independenţa.
 
„Războiul din interiorul Gaza va fi lung. Acesta este al doilea război de independenţă al nostru. Ne vom salva ţara”, a declarat Netanyahu.
 
Şi şeful armatei israeliene a spus că ziua de sâmbătă marchează o nouă etapă în războiul ţării împotriva Hamas şi că aceasta necesită o ofensivă terestră.
 
„Acesta este un război cu mai multe etape. Astăzi, trecem la următoarea”, a declarat generalul-locotenent Herzi Halevi, şeful Statului Major al Forţelor de Apărare ale Israelului, într-o înregistrare video publicată de IDF. „Forţele noastre operează în prezent pe teren în Fâşia Gaza”, adăugat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici