Netanyahu este de părere că SUA îşi vor muta ambasada la Ierusalim într-un an

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat, miercuri, că este de părere că SUA vor muta ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim în mai puţin de un an, intrând în contradicţie cu declaraţiile oficialilor americani, infomează site-ul postului France24.

178 afișări
Imaginea articolului Netanyahu este de părere că SUA îşi vor muta ambasada la Ierusalim într-un an

Netanyahu este de părere că SUA îşi vor muta ambasada la Ierusalim într-un an

"Ambasada va fi mutată la Ierusalim mai repede decât vă aşteptaţi, cu siguranţă în mai puţin de un an", a afirmat Netanyahu în timpul unei vizite oficiale în India.

Preşedintele american Donald Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului pe 6 decembrie şi a promis că va muta ambasada SUA acolo, ceea ce i-a adus critici din partea comunităţii internaţionale.

Cu toate acestea, secretarul de Stat Rex Tillerson a declarat, tot în luna decembrie, că relocarea ambasadei nu va avea loc în următorii doi ani.

Anunţul lui Donald Trump a dus la proteste violente în lumea palestiniană.

Cel puţin 17 palestinieni au fost ucişi încă din luna decembrie, majoritatea în urma altercaţiilor cu autorităţile israeliene.

Liderii palestinieni au ameninţat că îşi vor retrage recunoaşterea Israelului ca reacţie la deciza lui Donald Trump.

Israelul consideră că întreg Ierusalimul ar trebui să fie capitala, în timp ce palestinienii revendică partea estică a oraşului. Ierusalimul şi Cisiordania au fost ocupate de Israel în 1967, în timpul Războiului de Şase Zile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici