Netanyahu i-a spus lui Biden că planurile pentru Fâşia Gaza intră în conflict cu "suveranitatea palestiniană"

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a respins, sâmbătă, comentariile preşedintelui Joe Biden cu privire la crearea unui stat palestinian după încheierea războiului împotriva Hamas în Fâşia Gaza.

456 afișări
Imaginea articolului Netanyahu i-a spus lui Biden că planurile pentru Fâşia Gaza intră în conflict cu "suveranitatea palestiniană"

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat vineri că a vorbit cu Netanyahu despre posibile soluţii pentru crearea unui stat palestinian independent.

"În conversaţia sa cu preşedintele Biden, premierul Netanyahu şi-a reiterat politica potrivit căreia, după ce Hamas va fi distrus, Israelul trebuie să păstreze controlul de securitate asupra Fâşiei Gaza pentru a se asigura că Gaza nu va mai reprezenta o ameninţare pentru Israel, o cerinţă care contrazice cererea de suveranitate palestiniană", se arată într-un comunicat al biroului premierului israelian, potrivit Reuters.

Negocierile de pace susţinute de SUA în vederea aşa-numitei "soluţii cu două state", care ar prevedea ca Israelul să trăiască alături de un stat palestinian în Fâşia Gaza, Cisiordania şi Ierusalimul de Est, s-au prăbuşit în urmă cu un deceniu.

Joi, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, a declarat că nu există nicio modalitate de a rezolva provocările de securitate pe termen lung ale Israelului şi provocările pe termen scurt de reconstrucţie a Fâşiei Gaza fără înfiinţarea unui stat palestinian. Miller a declarat că Israelul are o oportunitate în acest moment, deoarece ţările din regiune sunt pregătite să ofere garanţii de securitate Israelului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici