Netanyahu îşi temperează miniştrii care au cerut o operaţiune de amploare în Fâşia Gaza

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-a îndemnat duminică Guvernul să-şi păstreze "cumpătul", reacţionând astfel faţă de declaraţii belicoase ale unor miniştri, care au îndemnat la o operaţiune de anvergură împotriva mişcării palestiniene Hamas, în Fâşia Gaza.

112 afișări
Imaginea articolului Netanyahu îşi temperează miniştrii care au cerut o operaţiune de amploare în Fâşia Gaza

Benjamin Netanyahu (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Experienţa a dovedit că în momente ca cel de acum trebuie să acţionăm în mod responsabil, să ne păstrăm cumpătul şi să ne abţinem de la declaraţii dure şi impulsive", a spus Netanyahu în deschiderea şedinţei Consiliului de Miniştri.

El a promis totodată să "facă tot ceea ce este necesar pentru a readuce pacea şi securitatea" în sudul Israelului.

Aproximativ 15 rachete şi obuze de mortier au fost trase sâmbătă de pe teritoriul Fâşiei Gaza, dintre care un tir a vizat oraşul Beersheva dar a fost interceptat de sistemul de apărarea antirachetă Iron Dome, a anunţat armata într-un comunicat.

Armata israeliană a mai anunţat că a efectuat ca represalii zece atacuri asupra unor zone din centrul şi sudul Fâşiei Gaza, care nu s-au soldat cu răniţi, potrivit unor surse din cadrul serviciilor palestiniene de securitate.

Potrivit forţelor armate, 135 de proiectile au fost lansate asupra părţii de sud a Israeluului de când au început aceste violenţe, pe 12 iunie. Concomitent, în raidurile israeliene din enclava palestiniană, aflată sub controlul Hamas, au fost ucise trei persoane.

"Reţinerea faţă de tiruri de rachetă asupra unor femei şi copii nu este o politică bună", a apreciat ministrul Economiei Naftali Bennett, unul dintre adepţii conflictului în cadrul coaliţiei, citat într-un comunicat.

"Strategia relaxării, dublată de slăbirea capacităţii noastre de disuasiune, permite Hamasului să înregistreze un avans către viitoarea etapă", a deplâns el.

Ministrul israelian de Externe Avigdor Liberman a îndemnat din nou Guvernul să adopte decizia de a "reocupa Fâşia Gaza", potrivit presei locale.

Lieberman a pledat pentru "distrugerea imediată a uzinelor de rachete şi infrastructurilor teroriste din (Fâşia) Gaza", potrivit cotidianului Yediot Aharonot.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici