Netanyahu nu a ştiut de atacul în care au fost ucişi fiii liderului Hamas - surse

Forţele israeliene au ucis miercuri trei fii ai liderului Hamas, Ismail Haniyeh, într-un atac aerian în Gaza, fără a se consulta cu comandanţii de rang înalt sau cu liderii politici, nici cu premierul Benjamin Netanyahu, a relatat joi presa israeliană.

2098 afișări
Imaginea articolului Netanyahu nu a ştiut de atacul în care au fost ucişi fiii liderului Hamas - surse

Netanyahu nu a ştiut de atacul în care au fost ucişi fiii liderului Hamas - surse

Citând oficiali israelieni de rang înalt, agenţia de ştiri Walla a declarat că nici Netanyahu, nici ministrul Apărării,Yoav Gallant, nu au fost informaţi despre atacul care a fost coordonat de armata israeliană şi de serviciul de informaţii Shin Bet. Amir, Mohammad şi Hazem Haniyeh au fost vizaţi ca luptători, şi nu pentru că erau fiii liderului politic al Hamas, au arătat sursele citate. Armata israeliană nu a comentat rapoartele potrivit cărora patru dintre nepoţii lui Haniyeh ar fi fost, de asemenea, ucişi.

Uciderea rudelor lui Haniyeh complică negocierile privind oprirea luptelor din Gaza în schimbul eliberării a peste 100 de ostatici israelieni deţinuţi de Hamas în enclava asediată, notează Reuters.

Haniyeh a declarat că Hamas a avut cereri "clare şi specifice" pentru a fi de acord cu orice armistiţiu. "Inamicul va avea iluzii dacă va crede că ţintirea fiilor mei, în punctul culminant al negocierilor şi înainte ca mişcarea să trimită răspunsul său, va împinge Hamas să îşi schimbe poziţia", a spus Haniyeh.

Apelurile pentru o încetare a focului în Gaza au crescut pe măsură ce războiul a intrat în cea de-a şaptea lună, dar au existat puţine semne de progres în cadrul negocierilor.

Hamas cere încetarea ofensivei israeliene şi permisiunea ca palestinienii strămutaţi din Gaza să se întoarcă la casele lor.

La rândul său, Israelul doreşte să asigure întoarcerea ostaticilor, dar afirmă că nu va încheia războiul până când Hamas nu va fi distrus ca forţă militară şi că plănuieşte în continuare să atace oraşul Rafah, din sud, unde s-au refugiat peste un milion de civili.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici