Netanyahu reacţionează la decizia procurorului Curţii Penale de la Haga privind mandatul de arestare împotriva sa: demersul este ,,absurd"

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că decizia de luni a procurorului Curţii Penale Internaţionale de a cere mandate de arestare împotriva sa şi a ministrului israelian al apărării este absurdă, potrivit Reuters.

Urmărește
827 afișări
Imaginea articolului Netanyahu reacţionează la decizia procurorului Curţii Penale de la Haga privind mandatul de arestare împotriva sa: demersul este ,,absurd"

Sursa foto: Mediafax Foto

„Resping cu dezgust comparaţia făcută de procurorul de la Haga între Israelul democratic şi criminalii în masă ai Hamas”, a declarat Netanyahu.

„Aceasta este o distorsiune completă a realităţii”, a adăugat el.

Cetăţeni ai Israelului, vă promit un lucru - încercarea de a ne lega mâinile va eşua”, a mai spus Netanyahu.

Curtea Penală Internaţională solicită mandate de arestare pentru liderul Hamas din Gaza, Yahya Sinwar, şi pentru premierul israelian Benjamin Netanyahu, acuzaţi de crime de război şi crime împotriva umanităţii pentru atacurile din 7 octombrie asupra Israelului şi războiul care a urmat în Gaza, a declarat luni, pentru CNN, Christiane Amanpour, procurorul Curţii, Karim Khan.

Khan a mai declarat că echipa de urmărire penală a CPI solicită, de asemenea, mandate de arestare pentru ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, precum şi pentru alţi doi lideri de top ai Hamas - Mohammed Diab Ibrahim al-Masri, liderul Brigăzilor Al Qassem, mai cunoscut sub numele de Mohammed Deif, şi Ismail Haniyeh, liderul politic al Hamas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici