Netanyahu respinge presiunile SUA pentru un stat palestinian

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că a transmis Statelor Unite că se opune înfiinţării unui stat palestinian odată ce conflictul din Gaza se va încheia, scrie BBC.

954 afișări
Imaginea articolului Netanyahu respinge presiunile SUA pentru un stat palestinian

Netanyahu respinge presiunile SUA pentru un stat palestinian

Benjamin Netanyahu a promis, în cadrul unei conferinţe de presă, că va continua ofensiva din Gaza „până la victoria completă”: distrugerea Hamas şi returnarea ostaticilor israelieni rămaşi, adăugând că ar putea dura „încă multe luni”.

Cu aproape 25 000 de palestinieni ucişi în Gaza, potrivit Ministerului Sănătăţii condus de Hamas, şi cu 85% din populaţia din fâşie strămutată, Israelul se află sub o presiune intensă pentru a pune capăt ofensivei sale şi pentru a se angaja în discuţii serioase privind un final durabil al războiului.

Aliaţii Israelului, inclusiv SUA - şi mulţi dintre duşmanii săi - au cerut o reluare a „soluţiei cu două state”, în care un viitor stat palestinian ar sta alături de unul israelian.

În timpul conferinţei de presă de joi, Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul trebuie să deţină controlul de securitate asupra întregului teritoriu aflat la vest de râul Iordan, care ar include teritoriul oricărui viitor stat palestinian.

„Aceasta este o condiţie necesară şi intră în conflict cu ideea de suveranitate (palestiniană). Ce este de făcut? Le spun acest adevăr prietenilor noştri americani şi am oprit, de asemenea, încercarea de a ne impune o realitate care ar dăuna securităţii Israelului”, a declarat el.

Netanyahu şi-a petrecut o mare parte din cariera politică opunându-se înfiinţării unui stat palestinian, dar respingerea publică a presiunilor diplomatice ale Washingtonului şi hotărârea de a menţine cursul militar actual arată prăpastia tot mai mare cu aliaţii occidentali ai Israelului, scriu jurnaliştii britanici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici