Netanyahu se va deplasa în Franţa/Liderul israelian e disponibil să fie mediator între Rusia şi Ucraina

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, va efectua joi o vizită oficială în Franţa, pentru o întrevedere cu preşedintele Emmanuel Macron pe tema relaţiilor bilaterale şi crizelor internaţionale, liderul israelian semnalând disponibilitatea de a fi mediator între Rusia şi Ucraina.

286 afișări
Imaginea articolului Netanyahu se va deplasa în Franţa/Liderul israelian e disponibil să fie mediator între Rusia şi Ucraina

Netanyahu se va deplasa în Franţa/Liderul israelian e disponibil să fie mediator între Rusia şi Ucraina

Potrivit Biroului premierului israelian, Netanyahu va discuta cu Macron despre consolidarea Acordurilor Abraham şi despre eforturile internaţionale de contracarare a programului nuclear iranian.

Vor fi abordate şi relaţiile bilaterale, iar Netanyahu se va întâlni cu reprezentanţi ai mediilor de afaceri din Franţa şi cu liderii comunităţii evreieşti, conform cotidianului The Jerusalem Post.

Într-un interviu acordat postului de televiziune CNN, Netanyahu a manifestat disponibilitatea de a fi mediator între Rusia şi Ucraina, dacă i se va solicita acest lucru. "Dacă mi se va cere acest lucru de către părţile relevante, în mod categoric voi analiza această posibilitate, dar nu mă implic eu fără a mi se cere", a afirmat premierul Israelului.

În acelaşi timp, Netanyahu a semnalat miercuri că Israelul ar putea acorda asistenţă în materie de securitate Ucrainei, atrăgând riposta Rusiei.

"Dat fiind că este vorba de livrarea de armament Ucrainei, nu clasăm o ţară în funcţie de poziţia geografică. Toţi cei care furnizează arme trebuie să înţeleagă faptul că noi considerăm aceste arme ca fiind ţinte legitime ale armatei ruse. Orice tentativă, realizată sau nerealizată, dar anunţată, de a furniza armament suplimentar va conduce la escaladarea crizei. Trebuie să înţeleagă toată lumea acest lucru", a avertizat miercuri Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, potrivit cotidianului Le Monde.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici