Netanyahu:Sprijinul internaţional pentru operaţiunea israeliană în Fâşia Gaza este "foarte puternic"

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a apreciat duminică, în cursul unei conferinţe de presă, că sprijinul comunităţii internaţionale pentru operaţiunea militară israeliană desfăşurată în Fâşia Gaza este "foarte puternic".

378 afișări
Imaginea articolului Netanyahu:Sprijinul internaţional pentru operaţiunea israeliană în Fâşia Gaza este "foarte puternic"

Benjamin Netanyahu (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Noi desfăşurăm o operaţiune complexă, intensă şi profundă în interiorul Fâşiei Gaza, care este sprijinită de lume. Sprijinul este foarte puternic în cadrul comunităţii internaţionale", a declarat premierul israelian.

"În calitate de stat democratic, Israelul utilizează mijloace legitime de apărare pentru a lupta împotriva celor care trag în noi cu rachete. Cred că această deosebire este înţeleasă de majoritatea liderilor lumii", a adăugat Netanyahu, dând asigurări că nu Israelul "a ales să intre în război".

Cu câteva ore mai devreme, secretarul de Stat american, John Kerry, a condamnat refuzul mişcării palestiniene Hamas privind semnarea unui armistiţiu.

"Mişcării Hamas i s-a propus un armistiţiu, dar l-au refuzat", a declarat Kerry la postul ABC.

"Chiar dacă Egiptul şi alte ţări au propus acest armistiţiu, Hamas s-a încăpăţânat să îl respingă", a spus Kerry, acuzând Hamas de continuarea "asediului" cu rachete împotriva statului evreu.

Armata israeliană a lansat de 13 zile operaţiuni aeriene şi terestre în Fâşia Gaza, bilanţul ajungând la 437 de morţi de partea palestiniană. Şase israelieni, inclusiv patru militari, au murit în confruntări.

Duminică, Israelul a acuzat Hamas că a continuat ostilităţile în pofida unui armistiţiu umanitar propus de Comitetul Internaţional al Crucii Roşii. În cursul după-amiezii, armata israeliană a anunţat suspendarea unilaterală a operaţiunilor, din raţiuni umanitare, după ce bombardamentele din oraşul Gaza au provocat moartea a cel puţin 62 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici