New York Times: Donald Trump a plătit doar 750 de dolari impozite în două decenii

  • Preşedintele american Donald Trump a plătit doar 750 de dolari în impozite pe venit în ​​2016, cât şi în 2017
  • Ani buni a raportat pierderi mari pentru companiile sale pentru a compensa venituri de sute de milioane de dolari
  • Trump spune că raportul este fals
4133 afișări
Imaginea articolului New York Times: Donald Trump a plătit doar 750 de dolari impozite în două decenii

Preşedintele american Donald Trump a plătit doar 750 de dolari în impozite pe venit în ​​2016, cât şi în 2017, după ce ani buni a raportat pierderi mari pentru companiile sale pentru a compensa venituri de sute de milioane de dolari, arată un raport realizat de New York Times, citat de Reuters.

Într-un raport pe care Trump l-a caracterizat drept „fake news”, Times a spus că preşedintele nu a plătit impozite pe venit în 10 din ultimii 15 ani până în 2017, în ciuda faptului că a primit 427,4 milioane de dolari până în 2018 din programe de televiziune şi alte licenţe.

Informaţiile vin cu puţin mai mult de o lună înainte de alegerile din 3 noiembrie unde Trump concurează cu democratul Joe Biden. Democraţii s-au grăbit să-l zugrăvească pe Trump drept un evazionist şi au ridicat întrebări cu privire la imaginea sa de om de afaceri priceput.

Numind raportul „ştiri false” la o conferinţă de presă de la Casa Albă, Trump a invocat un audit în desfăşurare ca fiind motivul pentru informaşiile incomplete. Într-o declaraţie adresată Times, Alan Garten, un avocat al organizaţiei Trump, a declarat că Trump a plătit milioane de dolari în impozite în ultimul deceniu.

Refuzul constant al lui Trump de a-şi face publice impozitele a fost o abatere de la practica standard pentru candidaţii la preşedinţie. În prezent, el se află într-o bătălie legală cu procurorii din New York şi cu democraţii din congres pe această temă.

El a admis anterior că preferă să-şi reducă la minimum factura fiscală.

The Times a raportat că Trump a reuşit să-şi minimizeze factura fiscală raportând pierderi mari în imperiul său de afaceri. Articolil arată că preşedintele a raportat pierderi de 47,4 milioane de dolari în 2018, în ciuda faptului că a avut venituri de cel puţin 434,9 milioane de dolari. Times a subliniat că documentele dezvăluie doar ceea ce Trump a spus guvernului despre afacerile sale şi nu prezintă adevărata sa avere.

The Times spune că a obţinut date privind declaraţiile fiscale care acoperă peste două decenii pentru Trump şi companiile din cadrul organizaţiei sale de afaceri.

The Times a raportat, de asemenea, că Trump a fost implicat în prezent într-un audit al IRS - fiscul american - pe zece ani, în urma unei rambursări de 72,9 milioane de dolari pe care a solicitat-o ​​după ce a declarat pierderi mari. Dacă IRS se pronunţă împotriva acestuia în cadrul auditului respectiv, ar putea fi nevoit să plătească peste 100 de milioane de dolari, potrivit ziarului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici