New York-ul din Donbas. Cum a ajuns un oraş cu 12.000 de locuitori din regiunea Doneţk să poarte numele metropolei americane

Oraşul Novgorodske, din estul regiunii Doneţk, s-a luptat ani întregi să-şi recapete vechiul nume: New York.

751 afișări
Imaginea articolului New York-ul din Donbas. Cum a ajuns un oraş cu 12.000 de locuitori din regiunea Doneţk să poarte numele metropolei americane

New York-ul din Donbas. Cum a ajuns un oraş cu 12.000 de locuitori din regiunea Doneţk să poarte numele metropolei americane

Odată cu izbucnirea violenţelor în Est şi unde lupta cu separatiştii face ca Occidentul să se teamă de o intervenţie a Moscovei, acest nume nu trece neobservat.

Acesta a fost întotdeauna numele său adevărat. Oraşul de 12.000 de locuitori a fost numit New York încă de când a fost fondat, în secolul al XIX-lea, când un grup al unei comunităţi de menoniţi germani (componenţi ai unei secte anabaptiste, răspândită în Olanda, SUA şi Germania) a fost invitat de ţarul rus să dezvolte zona recent cucerită.

Originea numelui în sine este însă o dispută nesfârşită. Cercetări recente susţin că aşezarea a fost numită New York înainte de sosirea menoniţilor. Unii cred că noii colonişti au numit New York după numelui oraşului lor din Germania (Jork), de unde provin.

Alţii cred că numele îşi are originea după ce un oficial local a mutat o femeie americană originară din New York, în timp ce alte poveşti implică un antreprenor local care s-a mutat în Statele Unite.

În cercetările sale, un istoric local, Viktor Kovalov, nu a exclus posibilitatea ca totul să fi început ca o glumă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici