Niacaragua a autorizat intrarea de trupe, avioane şi nave ruseşti în ţară

Guvernul preşedintelui Daniel Ortega a autorizat ca trupe, avioane şi nave ruseşti să fie desfăşurate în Nicaragua în scopul instruirii, al aplicării legii sau al intervenţiilor de urgenţă.

50333 afișări
Imaginea articolului Niacaragua a autorizat intrarea de trupe, avioane şi nave ruseşti în ţară

Niacaragua a autorizat intrarea de trupe, avioane şi nave ruseşti în ţară

Într-un decret publicat săptămâna aceasta şi confirmat de Rusia, Ortega va permite trupelor ruseşti să îndeplinească sarcini de aplicare a legii, "ajutor umanitar, misiuni de salvare şi căutare în situaţii de urgenţă sau dezastre naturale". Guvernul nicaraguan a autorizat, de asemenea, prezenţa unor mici contingente de trupe ruseşti pentru "schimb de experienţă şi formare".

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a declarat pentru postul de ştiri rus Sputnik că măsura este "de rutină".

"Vorbim despre o procedură privind admiterea temporară a personalului militar străin pe teritoriul său pentru a dezvolta cooperarea în diverse domenii, inclusiv răspunsuri umanitare şi de urgenţă, combaterea crimei organizate şi a traficului de droguri", a declarat Zakharova.

Ea a precizat că legea autorizează, de asemenea, trupe din Statele Unite, Mexic şi alte ţări din America Centrală în astfel de scopuri.

Ortega a fost un aliat ferm al Rusiei încă de pe vremea când conducea revoluţia din 1979 care l-a înlăturat pe dictatorul Anastasio Somoza. Ortega a ocupat funcţia de preşedinte între 1985 şi 1990, înainte de a fi reales la putere în 2007.

Guvernul lui Ortega a arestat zeci de lideri ai opoziţiei politice, inclusiv majoritatea potenţialilor candidaţi prezidenţiali, în lunile dinaintea realegerii sale pentru al patrulea mandat consecutiv, anul trecut. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici