Nici UE nu crede în sinceritatea lui Putin: Anunţul Rusiei de încetare a focului este fals şi ipocrit

Preşedintele Consiliului UE, Charles Michel, critică în termeni duri decretul impus de Vladimir Putin.

498 afișări
Imaginea articolului Nici UE nu crede în sinceritatea lui Putin: Anunţul Rusiei de încetare a focului este fals şi ipocrit

Nici UE nu crede în sinceritatea lui Putin: Anunţul Rusiei de încetare a focului este fals şi ipocrit

După Ucraina, şi oficialii UE critică iniţiativa Kremlinului şi fac zid în jurul Kievului. Asta după ce Joe Biden a afirmat că mişcarea lui Putin este să câştige ceva timp, nefiind argumentată de raţiuni creştine.

„Există un agresor: Kremlinul. Şi o victimă - poporul ucrainean. Retragerea trupelor ruse este singura opţiune serioasă pentru restabilirea păcii şi securităţii.

Anunţul unei încetări unilaterale a focului este la fel de fals şi ipocrit precum anexările ilegale şi groteşti şi referendumurile care le însoţesc”, a scris într-un tweet preşedintele Consiliului UE, Charles Michel.

Putin a propus unilateral o încetarea a focului pentru 36 de ori, pe durata Crăciunului. Oficialii ucraineni au comentat în termeni duri aşa-zisa mână întinsă de Putin.

Primul a fost consilierul preşedintelui Zelenski, apoi a urmat o poziţie din partea ministrului de Externe de la Kiev.

„Preşedintele Zelenski a propus o formulă clară a păcii în zece paşi. Rusia a ignorat acest lucru şi, în schimb, a bombardat Hersonul în ajunul Crăciunului, lansând lovituri în masă cu rachete şi drone în ajunul Anului Nou. Actuala lor „încetare unilaterală a focului” nu poate şi nu trebuie luată în serios”, a postat pe Twitter ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici