Nicolas Maduro anunţă desfăşurarea unor exerciţii militare după ameninţările venite dinspre SUA

Nicolas Maduro, preşedintele Venezuelei, a anunţat, marţi, desfăşurarea unor exerciţii militare după ameninţarea venită dinspre Statele Unite legată de o posibilă intervenţie militară, însă liderul de la Caracas a precizat că ar dori să poarte discuţii cu Donald Trump, potrivit Reuters.

1149 afișări
Imaginea articolului Nicolas Maduro anunţă desfăşurarea unor exerciţii militare după ameninţările venite dinspre SUA

Nicolas Maduro anunţă desfăşurarea unor exerciţii militare după ameninţările venite dinspre SUA

Maduro a declarat că Venezuela ar trebui să se pregătească pentru o invazie ”imperialistă”. În acelaşi timp, vicepreşedintele american Mike Pence a încercat să detensioneze atmosfera şi a promis o soluţie paşnică la ”căderea în dictatură” a Venezuelei.

Preşedintele de la Caracas, care se confruntă cu o criză economică şi care a fost izolat diplomatic, s-a folosit de afirmaţiile liderului de la Casa Albă cu privire şa posibilitatea folosirii forţei pentru a relansa acuzaţiile că Washingtonul pregăteşte un atac militar asupra Venezuelei.

"Toată lumea trebuie să se alăture planului de apărare, milioane de bărbaţi şi femei. Să vedem cum le va plăcea asta imperialiştilor americani”, a declarat Maduro în faţa susţinătorilor săi, îndemnându-i să se alăture exerciţiilor militare ce vor avea loc între 26 şi 27 august.

În urmă cu câteva zile, Trump a declarat că în Venezuela "oamenii suferă şi mor" şi că Statele Unite au multe opţiuni privind Venezuela, inclusiv o posibilă opţiune militară. Mii de susţinători au puterii de la Caracas s-au adunat în capitala Venezuelei, denunţând această declaraţie a preşedintelui american.

Nicolas Maduro a susţinut că Trump a fost indus în eroare de către consilierii săi cu privire la situaţia din Venezuela.

”Vreau să vorbesc la telefon cu domnul Trump ca să-i spun ca este păcălit. Tot ce îţi spun ei (n.red- consilierii) legat de Venezuela este o minciună”, a afirmat Maduro.

Casa Albă a precizat săptămâna trecută că cererile lui Maduro de a discuta cu preşedintele SUA nu vor fi luate în considerare până când în Venezuela nu va fi reinstaurată ordinea democratică.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici