Forţele de securitate din Rusia anunţă că au dejucat atacuri teroriste ce vizau locuri aglomerate din Moscova

Unul dintre serviciile de securitate din Rusia, FSB, a anunţat luni că a capturat o bandă a reţelei teroriste Stat Islamic (SI) ce plănuia atacuri majore asupra reţelei de transport şi asupra centrelor comerciale din Moscova, relatează France 24.

605 afișări
Imaginea articolului Forţele de securitate din Rusia anunţă că au dejucat atacuri teroriste ce vizau locuri aglomerate din Moscova

Forţele de securitate din Rusia anunţă că au dejucat atacuri teroriste ce vizau locuri aglomerate din Moscova

În comunicatul emis de FSB, se precizează că ofiţerii de securitate au reţinut suspecţii în afara Moscovei, în timp ce planificau ”o serie de atacuri teroriste în locuri publice aglomerate, inclusiv asupra transportului public şi asupra marilor centre comerciale din Moscova. Ei urmau să folosească dispozitive explozive puternice şi ar fi efectuat bombardamente sinucigaşe”.

Atacurile ce urmau să fie puse în practică au fost organizate de către luptători ai SI din Siria, identificaţi drept T.M. Nazarov şi A.M. Shirindzhonov. Potrivit presei din Tadjikistan, Nazarov, cunoscut şi sub numele de Abu Osama Noraka, a apărut în declaraţiile video ale SI postate pe reţelele jihadiştilor.

FSB a mai precizat că ofiţerii de securitate au mai percheziţionat un laborator din Moscova în care se fabricau bombe, reţinând un emisar al SI din Rusia, un expert în material exploziv şi doi potenţiali atacatori. În total, au fost reţinuţi patru indivizi, dintre care unul era ceteţean rus.

Forţele de securitate din Rusia anunţă în mod regulat că au dejucat atentate teroriste majore, subliniind ameninţarea venită dinspre fostele republici sovietice din Asia Centrală, unde un număr mare de muslumane s-au alăturat grupării teroriste SI.

În luna iulie, FSB a reţinut şapte indivizi despre care s-a spus că pregăteau atacuri teroriste în Sankt Petersburg. În acest oraş, în luna aprilie a avut loc un atac cu bombă asupra metroului, în urma căruia 15 persoane şi-au pierdut viaţa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici