Nicolas Sarkozy a fost condamnat la un an de închisoare pentru finanţarea ilegală a campaniei electorale din 2012

  • Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost găsit vinovat, joi, de finanţare ilegale a campaniei electorale din 2012.
  • Sarkozy a fost condamnat la un an de închisoare.
  • Fostul preşedinte francez a negat orice acţiune ilegală.
  • Sarkozy, în vârstă de 66 de ani, nu a fost prezent în instanţă în timpul hotărârii.
1580 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy a fost condamnat la un an de închisoare pentru finanţarea ilegală a campaniei electorale din 2012

Nicolas Sarkozy a fost condamnat la un an de închisoare pentru finanţarea ilegală a campaniei electorale din 2012

Nicolas Sarkozy a fost acuzat că a cheltuit aproximativ 22,5 milioane de euro, de aproape două ori peste suma legală, pentru campania electorală din 2012. În cadrul campaniei, a pierdut în faţa socialistului Francois Hollande.

Fostul preşedinte a fost acuzat că a ignorat două note de la contabilii săi care avertizau despre problema banilor.

Sentinţa va fi executată sub un regim de supraveghere cu brăţară electornică, ceea ce înseamnă că fostul preşedinte francez nu îşi va petrece următorul an în închisoare.

În primă instanţă, în martie, Nicolas Sarkozy a fost condamnat la trei ani de închisoare, dintre care doi cu executare, pentru corupţie şi trafic de influenţă.

Fostul preşedinte francez poate să facă apel.

De asemenea, în acelaşi proces au fost judecate alte 13 persoane, inclusiv membri ai partidului conservator republican, contabili şi şefi ai grupului de comunicare însărcinat cu organizarea mitingurilor, Bygmalion.

Unii dintre cei acuzaţi au recunoscut faptele ilegale şi au detaliat sistemul de facturi false care vizau acoperirea cheltuielilor excesive.

Bastien Millto, cofondatorul Bygmalion, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare şi 18 luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la uz de fals şi complicitate la finanţarea ilegală a campaniei electorale, potrivit Le Monde.

Directorul de campanie al lui Sarkozy, Jerome Lavrilleux, a fost condamnat la trei ani de închisoare, dintre care doi cu executare. 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici