Nicolas Sarkozy acuză Hamas că a acţionat "iresponsabil şi impardonabil"

Mişcarea islamistă Hamas a acţionat "în mod iresponsabil şi impardonabil" luând decizia de a nu reînnoi armistiţiul şi reluând tirurile cu rachetă împotriva Israelului, a afirmat preşedintele francez Nicolas Sarkozy luni, la Ramallah, în Cisiordania.

13 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy acuză Hamas că a acţionat "iresponsabil şi impardonabil"

Nicolas Sarkozy acuză Hamas că a acţionat "iresponsabil şi impardonabil" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Refuzând să reînnoiască armistiţiul şi reluând tirurile împotriva statului evreu, "Hamas a acţionat în mod impardonabil şi iresponsabil", a afirmat Sarkozy, după o întâlnire cu preşedintele palestinian Mahmoud Abbas.

"Hamas poartă o responsabilitate grea pentru suferinţa palestinienilor din Gaza", a adăugat el.

Preşedintele francez, a precizat, de asemenea, că le va spune liderilor israelieni că "violenţele trebuie să înceteze" în Fâşia Gaza.

"Îi voi spune preşedintelui Shimon Peres şi premierului Ehud Olmert, deschis, că violenţele trebuie să înceteze", a declarat Sarkozy, alături de preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Sarkozy se va întâlni cu liderii israelini luni seara, la Ierusalim.

La rândul său, preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a cerut luni încetarea "imediată şi fără condiţii" a ofensivei israeliene din Gaza.

"Cer oprirea imediată şi necondiţionată a agresiunii israeliene împotriva poporului meu în Fâşia Gaza", a declarat Abbas.

Citeşte şi:

Lupte violente între armata israeliană şi combatanţii Hamas, în oraşul Gaza

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici