Nicolas Sarkozy îi transmite "felicitări călduroase" lui Traian Băsescu pentru al doilea mandat

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, i-a adresat lui Traian Băsescu "felicitări călduroase" pentru realegerea în funcţia de preşedinte al României, a anunţat Palatul Elysee într-un comunicat.

46 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy îi transmite "felicitări călduroase" lui Traian Băsescu pentru al doilea mandat

Nicolas Sarkozy îi transmite "felicitări călduroase" lui Traian Băsescu pentru al doilea mandat (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Am plăcerea să vă adresez felicitările mele călduroase pentru realegerea dumneavostră la preşedinţia România", scria Sarkozy.

"Sunt convins că acest nou mandat, pe care vi l-au încredinţat românii, ne va permite să consolidăm relaţiile excepţionale de prietenie şi cooperare care unesc ţările noastre, în continuitatea parteneriatului strategic pe care l-am semnat împreună la 4 februarie 2008", a continuat acesta.

Potrivit şefului statului francez, Franţa şi România "trebuie să facă faţă unor provocări importante. Sunt convins că numai împreună, în Uniunea Europeană, vom reuşi acest lucru. Ştiu din experienţă că pot conta pe angajamentul dumneavoastră".

Curtea Constituţională a României a confirmat luni alegerea preşedintelui în exerciţiu, Traian Băsescu (cu 50,33 la sută din voturi), şi a respins cererea de anulare a rezultatului alegerilor prezidenţiale, depusă de rivalul social-democrat al acestuia, Mircea Geoană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici