Nicolas Sarkozy îl acuză pe François Hollande că este "Thatcher la Londra şi Mitterand la Paris"

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, l-a acuzat duminică pe rivalul său François Hollande de discurs dublu, afirmând că acesta "o face pe Thatcher la Londra şi pe Mitterrand la Paris", referindu-se la declaraţiile recente ale candidatului socialist pentru presa britanică.

159 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy îl acuză pe François Hollande că este "Thatcher la Londra şi Mitterand la Paris"

Nicolas Sarkozy îl acuză pe François Hollande că este "Thatcher la Londra şi Mitterand la Paris" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fără să îl nominalizeze, şeful statului francez l-a criticat din nou violent pe favoritul la alegerile prezidenţiale, acuzându-l că este liberal sau socialist în funcţie de circumstanţe, în aplauzele miilor de simpatizanţi la primul său mare miting la Marsilia (sud-est).

Luni, în cotidianul The Guardian, François Hollande a încercat să tempereze temerile manifestate faţă de el cu privire la sectorul financiar.

"Stânga a guvernat timp de 15 ani, timp în care a liberalizat economia şi a deschis pieţele pentru sectorul financiar şi privatizare. Nu văd de ce ar exista temeri", a declarat liderul socialist pentru cotidianul britanic. Cu câteva zile înainte, cu ocazia unui miting în Franţa, François Hollande a declarat că "singurul său adversar" este "sectorul financiar".

La Marsilia, Nicolas Sarkozy a dramatizat din nou situaţia, afirmând că Franţa afectată de criza din 2008 a "scăpat de o catastrofă", considerând că cei care "se comportă de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic grav de trei ani îi mint pe francezi".

"Toate băncile din lume au fost pe punctul să dispară (...), locurile voastre de muncă erau ameninţate. Noi am reuşit să împiedicăm această catastrofă", s-a felicitat el, pozând în garantul unui stat protector pentru francezi în faţa derivelor financiare, în timp ce el însuşi apăra în 2007 o politică foarte liberală în domeniul economic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici