Nicolas Sarkozy îşi anulează vizita la Moscova, din cauza crizei financiare din zona euro

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, şi-a anulat participarea la ceremoniile organizate la Moscova pentru Ziua Victoriei, din cauza "crizei financiare" din zona euro, a anunţat, sâmbătă, Ambasada Franţei la Moscova.

55 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy îşi anulează vizita la Moscova, din cauza crizei financiare din zona euro

Nicolas Sarkozy îşi anulează vizita la Moscova, din cauza crizei financiare din zona euro

"Ţinând cont de criza financiară cu care se confruntă zona euro, preşedintele Republicii trebuie să rămână duminică pe teritoriul francez, pentru a discuta cu diverşi interlocutori", se arată într-un comunicat semnat de purtătorul de cuvânt al ambasadei franceze la Moscova, Thomas Buffin.

"Şeful statului nu va merge deci la Moscova, pentru a 65-a aniversare a victoriei din 1945", adaugă documentul, precizând că Franţa va fi reprezentată la ceremonii de ambasadorul la Moscova, Jean De Gliniasty.

Militari francezi din regimentul de vânătoare Normandia-Niemen, fostă unitate de luptă a forţelor aeriene franceze creată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, vor participa, pentru prima dată, la defilarea organizată în Piaţa Roşie, alături de miltiari ruşi, dar şi de reprezentanţi ai armatelor Statelor Unite, Poloniei şi Marii Britanii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici