Nicolas Sarkozy: Programul nuclear militar al Iranului este o "certitudine"

Faptul că "Iranul lucrează astăzi la un program nuclear" militar este "o certitudine pentru toate serviciile noastre secrete", a declarat marţi preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, în cadrul unei întâlniri cu deputaţii, potrivit participanţilor.

20 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy: Programul nuclear militar al Iranului este o "certitudine"

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu vom lăsa Iranul să se doteze cu (arme) nucleare" pentru că Iranul "este şi problema Israelului", a declarat Sarkozy în cadrul acestei reuniuni la palatul Elysee cu deputaţii partidului său (UMP), citat de participanţi la întâlnire.

"Este o certitudine pentru toate serviciile noastre secrete. Iranul lucrează în prezent la un program nuclear" militar, a declarat el.

Sarkozy "nu va strânge mâna unui (preşedinte iranian Mahmoud Ahmadinejad - n. red.) care doreşte să şteargă Israelul de pe hartă". "Dar i-am transmis totodată (premierului israelian Benjamin) Netanyahu că Israelul trebuie să îşi suspende politica de colonizare", a adăugat acesta.

Iranul a dat asigurări că procedează la îmbogăţirea uraniului exclusiv în scopuri civile. Dar neagă că ar intenţiona să se doteze cu arme atomice sub pretextul unui program civil, după cum îl acuză Occidentul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici