Nicolas Sarkozy va renunţa la politică dacă nu câştigă alegerile prezidenţiale

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a declarat că va renunţa la politică şi îşi va "schimba viaţa complet", dacă nu reuşeşte să obţină un al doilea mandat în urma alegerilor prezidenţiale din aprilie şi mai.

82 afișări
Imaginea articolului Nicolas Sarkozy va renunţa la politică dacă nu câştigă alegerile prezidenţiale

Nicolas Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comentariile preşedintelui, făcute în faţa unor jurnalişti care îl însoţeau într-o vizită în Guiana Franceză la sfârşitul săptămânii trecute, au fost făcute după ce a fost întrebat dacă va părăsi scena politică în cazul eşecului electoral, relatează Financial Times, în ediţia electronică.

"Da, asta este o certitudine. Am 56 de ani, sunt politician de 35 de ani. Îmi voi schimba viaţa complet, nu veţi mai auzi de mine dacă voi fi învins", a răspuns el.

Articolele din presă privind aceste remarci au alimentat speculaţiile potrivit cărora Sarkozy şi partidul său de centru-dreapta UMP sunt tot mai preocupaţi de şansele sale, în urma sondajelor descurajante şi a performanţei lui Francois Hollande, candidatul Partidului Socialist, la primul său miting de campanie.

"Nicolas Sarkozy şi UMP, cuprinşi de teama de înfrângere", titra Le Monde pe prima pagină. Dar Palatul Elysee a dezminţit imediat şi a precizat că afirmaţiile preşedintelui au fost interpretate greşit. "El a spus întotdeauna că într-un scrutin, în calitate de candidat, trebuie să fii conştient că s-ar putea să nu câştigi. Poporul francez trebuie să decidă", a declarat un oficial.

Preşedintele a afirmat de asemenea că este încrezător că poate câştiga un al doilea mandat, a precizat oficialul, adăugând că acesta este foarte activ şi nu este îngrijorat de sondaje. "Trebuie să aşteptăm până ce Sarkozy intră în campanie, în martie, apoi vom vedea. Nu simt o atmosferă de înfrângere", a declarat un consilier al conducerii UMP.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici