Nigeria organizează alegeri parlamentare pentru prima tranziţie democratică

  • Alegerile au început duminică, în Nigeria, iar scopul lor este de a realiza transferul de putere al naţiunii din Africa de Vest între doi preşedinţi aleşi democratic.
  • Nigeria s-a confruntat cu patru lovituri de stat de la obţinerea independenţei faţă de Franţa în 1960.
  • Peste 40% din populaţia Nigeriei trăieşte într-o sărăcie extremă, iar pandemia COVID-19 a înrăutăţit situaţia, agravând efectele schimbărilor climatice şi preţurile scăzute pentru exportul de uraniu.
107 afișări
Imaginea articolului Nigeria organizează alegeri parlamentare pentru prima tranziţie democratică

Nigeria organizează alegeri parlamentare pentru prima tranziţie democratică

„Este extrem de important pentru noi, deoarece suntem consideraţi campioni ai loviturii de stat”, a spus Massaoudou Abdou, în vârstă de 50 de ani, care a votat într-o şcoală din oraşul Maradi din sudul Nigeriei.

Nigeria a suferit atacuri repetate în apropierea graniţelor sale occidentale cu Mali şi Burkina Faso de la militanţi legaţi de Al Qaeda şi Statul Islamic, inclusiv unul în ianuarie care a ucis cel puţin 89 de soldaţi.

„În 60 de ani de independenţă, aceasta este prima dată”, a spus el, referindu-se la trecerea puterii de la un preşedinte ales la altul.

Fostul ministru de interne, Mohamed Bazoum, candidatul partidului de guvernământ, este cel care are cele mai multe şanse să-l înlocuiască pe preşedintele Mahamadou Issoufou, care demisionează după două mandate de cinci ani.

Bazoum, în vârstă de 60 de ani, a promis că va continua politicile lui Issoufou, asigurând totodată că va curăţa corupţia omniprezentă, potrivit Reuters.

„Dacă am norocul de a câştiga aceste alegeri, va fi ales cineva care este gata încă din prima zi”, a spus el într-un videoclip de campanie.

Săptămâna trecută, partidul Amadou şi-a îndemnat susţinătorii să se prezinte la vot şi să îi ofere o şansă lui Mahamane Ousmame, care a fost preşedinte între 1993-1996, ceea ce ar putea influenţa votul multora.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici