Ninsori şi temperaturi foarte scăzute în Marea Britanie, Germania, Franţa, Polonia, Cehia şi Italia

Marea Britanie, Germania, Franţa, Polonia, Cehia şi nordul Italiei se confruntă cu ninsori şi temperaturi foarte scăzute pentru această perioadă, fiind perturbate transporturile rutiere, aeriene şi feroviare.

327 afișări
Imaginea articolului Ninsori şi temperaturi foarte scăzute în Marea Britanie, Germania, Franţa, Polonia, Cehia şi Italia

Ninsori şi temperaturi foarte scăzute în Marea Britanie şi Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Milioane de britanici s-au chinuit marţi să ajungă la servicii, în condiţiile unui strat de până la cinci centimetri de zăpadă depus în Anglia, inclusiv la Londra, şi în Ţara Galilor. Transporturile au fost perturbate şi au avut loc numeroase accidente rutiere, soldate cu cel puţin doi morţi. La Londra a fost viscol, iar temperatura s-a situat în jurul valorii de zero grade Celsius.

Aeroportul din Edinburgh a fost închis de mai multe ori, iar pe aeroportul London City s-au înregistrat întârzieri, unele curse fiind anulate. Şi aeroporturile Luton şi Stansted, situate în apropiere Londra, precum şi Southampton (sud-vest) sunt afectate de vremea nefavorabilă. Circulaţia trenurilor a fost afectată în sud-estul Marii Britanii.

În centrul Franţei s-au înregistrat mai multe recorduri de temperaturi scăzute. La Orleans au fost minus 15,3 grade Celsius. Circulaţia tramvaielor şi autobuzelor a fost perturbată şi s-au înregistrat întreruperi ale alimentării cu electricitate. La Mouthe (est) au fost minus 22 de grade, un record în ultimii 39 de ani.

În Germania, peste 200 de zboruri au fost anulate pe aeroportul din Frankfurt din cauza ninsorilor şi temperaturilor foarte scăzute. Ninsoarea şi poleiul au contribuit la producerea a numeroase accidente rutiere în Germania. Călătorii unui tren de mare viteză au fost evacuaţi în cursul nopţii la Ludwigstadt, după ce traficul feroviar a fost blocat din cauza căderilor de arbori pe calea ferată.

În Polonia, transporturile feroviare, rutiere şi aeriene erau grav perturbate din cauza ninsorilor abundente. La Varşovia, stratul de zăpadă este de 30 de centimetri. Traficul aerian este perturbat pe majoritatea aeroporturilor poloneze, iar temperaturile au scăzut sub minus 20 de grade în nord-est.

Şi în Cehia a nins abundent şi s-au înregistrat întreruperi ale alimentării cu electricitate. Patru persoane au fost ucise şi 80 rănite în accidente rutiere. În nordul Italiei, în zonele montane, temperaturile au scăzut până la minus 10 grade.

În schimb, în Grecia temperatura medie este de aproximativ 20 de grade Celsius.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici