Nivelul alertei, ridicat în estul Germaniei din cauza inundaţiilor din Polonia

Nivelul de alertă privind inundaţiile a fost ridicat miercuri în landul Brandenburg, situat la graniţa cu Polonia, unde nivelul râului Oder şi al afluentului său Neisse a crescut mai mult decât se prevăzuse, au anunţat autorităţile.

21 afișări
Imaginea articolului Nivelul alertei, ridicat în estul Germaniei din cauza inundaţiilor din Polonia

Nivelul alertei, ridicat în estul Germaniei din cauza inundaţiilor din Polonia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nivelul alertei a crescut de la nivelul unu la doi şi trei în unele localităţi germane din cauza inundaţiilor care afectează de nouă zile Polonia, potrivit centrului de prevenire a inundaţiilor din Frankfurt pe Oder (est).

Există patru praguri de alertă. Începând de la al treilea nivel, sunt luate măsuri de supraveghere permanentă a digurilor.

Autorităţile se aşteaptă să decreteze nivelul maxim de alertă în următoarele zile în Germania, fără a exista, în schimb, temeri privind producerea de inundaţii importante deoarece după cele din 1997 au fost renovate digurile.

Inundaţiile din Polonia, provocate de creşterea nivelului apelor în bazinul râului Vistula şi Oder, au provocat moartea a 15 persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici