Niveluri mari de substanţe radioactive în apa de mare din apropierea centralei Fukushima

Niveluri anormal de ridicate de substanţe radioactive au fost detectate în apa de mare în apropiere de centrala nucleară Fukushima, din Japonia, a anunţat marţi compania care o exploatează, Tepco.

99 afișări
Imaginea articolului Niveluri mari de substanţe radioactive în apa de mare din apropierea centralei Fukushima

Niveluri mari de substanţe radioactive în apa de mare din apropierea centralei Fukushima (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nivelul de iod 131 şi de cesiu 134 erau de 126,7 şi, respectiv, de 24,8 ori mai mari decât normele fixate de Guvernul japonez, a indicat compania Tokyo Electric Power (Tepco).

Nivelul de cesiu 137 era de asemenea de 16,5 ori mai mare decât cel normal, în timp ce nivelul de cobalt 58 era inferior celui normal, a declarat un oficial de la Tepco, Naoki Tsunoda, care a dat asigurări că aceste niveluri de radioactivitate nu constituie o ameninţare pentru sănătatea omului.

Substanţele radioactive au fost detectate în eşantioane de apă de mare prelevate luni la aproximativ 100 de metri sud de reactorul 1 al centralei Fukushima, a precizat un oficial al Tepco.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici