Noi ameninţări pentru marinarii din Marea Roşie

  • Echipajul navei Eisenhower se luptă neîncetat cu rachete balistice, drone şi acum cu vase de suprafaţă fără echipaj (USV), de patru luni consecutive.
  • Utilizarea vaselor de suprafaţă fără echipaj de către gruparea Houthi în Marea Roşie reprezintă o escaladare periculoasă a conflictului în regiune.
  • Ameninţarea evolutivă a USV-urilor prezintă provocări semnificative pentru Marina Statelor Unite şi necesită răspunsuri rapide şi eficiente.
1837 afișări
Imaginea articolului Noi ameninţări pentru marinarii din Marea Roşie

Sursa foto: AP

Marinarii de la bordul portavionului USS Dwight D. Eisenhower au fost angajaţi într-o luptă continuă împotriva rebelilor houthi sprijiniţi de Iran timp de patru luni consecutive, conform Fox News.

Pe lângă apărarea împotriva rachetelor balistice şi a dronelor, ei se confruntă acum şi cu o nouă ameninţare: vase de suprafaţă fără echipaj (USV-uri). Deşi rebelii houthi au utilizat anterior USV-uri împotriva forţelor coaliţiei conduse de Arabia Saudită, utilizarea recentă împotriva vaselor militare şi comerciale americane în Marea Roşie marchează o escaladare periculoasă.

Contraamiralul Marc Miguez, comandantul Grupului de Atac al Portavionului Doi, descrie ameninţarea USV-urilor ca fiind relativ necunoscută, dar potenţial letală. Marina a trebuit să se adapteze rapid pentru a intercepta şi distruge aceste vase cu mişcare rapidă. În ciuda eforturilor lor, huthiţii îşi continuă agresiunea, tragând asupra navelor, ca răspuns la evenimente geopolitice precum conflictul dintre Israel şi Hamas.

Eisenhower şi flota sa au patrulat neîntrerupt regiunea, cu aeronave monitorizând şi reacţionând constant la ameninţări în Marea Roşie şi zonele înconjurătoare. Grupul de atac al portavionului, format din mai multe nave, a efectuat numeroase interceptări şi lovituri de autoapărare pentru a se proteja pe ei şi vasele comerciale.

Cu toate acestea, ameninţarea evolutivă a USV-urilor rămâne o preocupare semnificativă. Miguez subliniază pericolul reprezentat de USV-urile încărcate cu bombe, evidenţiind necesitatea unei intervenţii imediate pentru a preveni consecinţe catastrofale. În ciuda costului operaţiunilor continue de luptă asupra moralului şi bunăstării marinarilor, aceştia rămân dedicaţi misiunii lor, bazându-se unul pe celălalt pentru suport şi camaraderie.

În timp ce accesul la Wi-Fi ajută la menţinerea legăturilor cu cei dragi, limitările de bandă pe portavion prezintă provocări suplimentare. Cu toate acestea, marinarii rămân hotărâţi în angajamentul lor de a-şi apăra echipajul şi nava, răspunzând ameninţărilor cu determinare alimentată de adrenalină.

Vigilenţa şi rezilienţa constantă a echipajului subliniază provocările permanente cu care se confruntă personalul naval într-un peisaj de securitate maritimă în continuă evoluţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici