Noi arestări în cazul incidentului armat din Olanda. Natura atacului, în continuare incertă

Poliţia olandeză a reţinut în total trei suspecţi în cazul incidentului armat de la Utrecht, soldat cu moartea a trei persoane, informează Dpa, citând presa locală, care relatează că autorităţile încearcă să stabilească dacă incidentul a fost unul de natură teroristă sau a fost o dispută personală.

1146 afișări
Imaginea articolului Noi arestări în cazul incidentului armat din Olanda. Natura atacului, în continuare incertă

Noi arestări în cazul incidentului armat din Olanda. Natura atacului, în continuare incertă

Autorităţile olandeze încearcă să stabilească din ce motiv presupusul atacator, identificat drept Gokmen Tanis, un bărbat de 37 de ani originar din Turcia, a deschis focul asupra călătorilor aflaţi într-un tramvai.

Trei persoane au decedat, iar alte cinci au fost rănite, trei dintre acestea fiind în stare critică, a anunţat Jan van Zanen, primarul oraşului Utrecht.

Alţi doi suspecţi au fost reţinuţi, însă autorităţile nu au oferit informaţii despre presupusa lor implicare în incidentul produs luni, potrivit cotidianului olandez Telegraaf.

Oficiali din cadrul Ministerului olandez de Interne şi Poliţiei din Utrecht au declarat că momentan nu este clar dacă incidentul armat a fost unul de natură teroristă sau a fost vorba de o dispută personală.

Potrivit NOS, organizaţia publică de radio şi TV din Olanda, Gokmen Tanis este cunoscut autorităţilor olandeze, având un cazier consistent. Printre altele, bărbatul a fost condamnat în 2013 pentru tentativă de omor, iar în urmă cu două săptămâni a fost trimis în judecată pentru viol.

Un martor ocular a declarat că bărbatul părea să vizeze în mod particular o anumită femeie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici