Noi atacuri cu rachete şi drone. Reţeaua electrică din Ucraina a fost afectată semnificativ

Aprovizionarea cu energie a Ucrainei a suferit un „deficit semnificativ" după o serie de noi atacuri cu rachete ruseşti, au anunţat oficialii ucraineni.

1543 afișări
Imaginea articolului Noi atacuri cu rachete şi drone. Reţeaua electrică din Ucraina a fost afectată semnificativ

Noi atacuri cu rachete şi drone. Reţeaua electrică din Ucraina a fost afectată semnificativ

Ucraina are un „deficit semnificativ" în aprovizionarea cu energie după ce reţeaua electrică a ţării a fost atacată cu 13 rachete şi 15 drone.

Operatorul energetic de stat Ukrenergo a anunţat că reţeaua electrică „încă îşi revine" după o serie anterioară de atacuri cu rachete şi, prin urmare, producţia de energie electrică „nu poate acoperi în totalitate consumul".

Operatorul a mai spus că se lucrează la „refacerea instalaţiilor avariate de atacurile inamice".

„Cu toate acestea, după fiecare atac ulterior al ruşilor asupra infrastructurii energetice, recuperarea devine din ce în ce mai dificilă şi durează mai mult", a precizat operatorul.

Sistemul energetic al Ucrainei a fost supus unor atacuri repetate de la începutul războiului, iar întreruperile de curent electric au devenit un eveniment obişnuit în întreaga ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici