Noi atenţionări de călătorie: Spania, sub coduri roşu, portocaliu şi galben de frig polar

Ministerul Afacerilor Externe informează românii care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Spania că autorităţile au emis coduri roşu, portocaliu şi galben de frig polar. Pe mai multe drumuri se circulă cu dificultate din cauza furtunii Filomena.

1120 afișări
Imaginea articolului Noi atenţionări de călătorie: Spania, sub coduri roşu, portocaliu şi galben de frig polar

Noi atenţionări de călătorie: Spania, sub coduri roşu, portocaliu şi galben de frig polar

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Spaniei că, potrivit informaţiilor publicate de către autorităţile spaniole, în perioada 12-13 ianuarie a.c., Peninsula Iberică este afectată de un val de frig polar, cu temperaturi care pot atinge valori de -15°C în unele regiuni.

Astfel, Agenţia Meteorologică spaniolă (AEMET) a emis o prognoză de temperaturi negative extreme pentru această ţară, astfel:

- Cod roşu în comunităţile Castilla y Leon şi Castilla la Mancha;

- Cod portocaliu în comunităţile Madrid, Aragon şi parte din Castilla la Mancha;

- Cod galben în Insulele Baleare şi Catalonia.

Valul de frig se va extinde până pe 13 ianuarie 2021 în aproape toată Peninsula, respectiv comunităţile Andaluzia, Cantabria, Catalonia, Extremadura, Galiţia, Murcia, La Rioja şi Comunitatea Valenciană.

Cu privire la zborurile operate de pe aeroportul Adolfo Suarez din Madrid, activitatea aeroportuară a fost reluată parţial, în momentul de faţă fiind utilizate doar două terminale: T4 şi T4s.

Pe fondul ninsorilor abundente provocate de furtuna Filomena pe teritoriul Regatului Spaniei, mai multe drumuri au fost blocate, circulându-se cu dificultate. Direcţia Generală de Trafic a lansat o hartă interactivă unde poate fi verificată starea drumurilor în timp real: http://infocar.dgt.es/etraffic/.

Cetăţenilor români care urmează să se deplaseze cu trenul li se recomandă verificarea stării călătoriilor lor, întrucât circulaţia acestora este, de asemenea, afectată.

Metroul din Madrid continuă să funcţioneze în condiţii de normalitate în întreaga sa reţea, cu excepţia Liniei L10 între staţiile Tribunal şi Casa de Campo şi a Liniei ML1 între staţiile Las Tablas şi Virgen de Cortijo.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea în permanenţă a informaţiilor comunicate de autorităţile spaniole şi respectarea cu stricteţe a recomandărilor acestora.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ninsori,
spania,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici