Noi ciocniri între tineri şi forţele de ordine la Atena

Tinerii au aruncat vineri cocteiluri Molotov şi diverse alte proiectile împotriva poliţiştilor, care au răspuns cu gaze lacrimogene, în cursul unei noi manifestaţii a elevilor şi studenţilor la Atena.

22 afișări
Imaginea articolului Noi ciocniri între tineri şi forţele de ordine la Atena

Noi ciocniri între tineri şi forţele de ordine la Atena (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Circa 4.000 de persoane s-au reunit vineri, la prânz, în centrul Atenei, la şase zile de la moartea adolescentului ucis de un poliţist, care a antrenat manifestaţii zilnice în Grecia.

Manifestanţii, studenţi, liceeni şi profesori s-au reunit în faţa Universităţii din Atena şi urmează să defileze până în faţa Parlamentului, în piaţa Syntagma, pe o distanţă de un kilometru.

"Sângele curge şi cere răzbunare", "Unul la pământ, mii în stradă", scandau manifestanţii care defilau în spatele unei banderole pe care scrie "Statul asasin".

Grecia se confruntă încă de sâmbătă, ziua în care a murit Alexis Grigoropoulos, în vârstă de 15 ani, cu un val de ciocniri între tineri şi poliţişti, care au provocat importante pagube magazinelor, băncilor şi clădirilor oficiale din Atena şi din marile oraşe din ţară.

Atena a cunoscut joi spre vineri prima noapte de calm relativ după şase zile de manifestaţii şi violenţe.

Citeşte şi:

Prima noapte de calm la Atena, după şase zile de violenţe

Grecia: Proteste violente, după un incident soldat cu moartea unui tânăr (Video)

Poliţistul care a ucis un adolescent la Atena, inculpat oficial pentru omucidere voluntară

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici