Noi confruntări între militari în sudul Yemenului

Noi confruntări au izbucnit între militari şi garda republicană loială preşedintelui Ali Abdallah Saleh în sudul Yemenului, provocând rănirea a trei persoane, au anunţat joi martori oculari şi surse medicale.

24 afișări
Imaginea articolului Noi confruntări între militari în sudul Yemenului

Noi confruntări între militari în sudul Yemenului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unei surse medicale, doi militari din garda republicană şi un colonel al armatei au fost răniţi în aceste confruntări care s-au produs joi dimineaţa la Mukalla.

Martorii oculari au declarat că aceste confruntări au avut loc între militari loiali comandantului districtului militar oriental, generalul Mohammed Ali Mohsen, care a raliat contestarea populară, şi membrii gărzii republicane comandate de Ahmed Saleh, unul dintre fiii şefului statului.

Marţi, doi militari au fost ucişi în confruntări similare la Moukalla, principalul oraş din provincia Hadramut.

Saleh a avertizat marţi împotriva riscurilor unui război civil în Yemen şi a apreciat că diviziunile din cadrul armatei, după ce mai mulţi ofiţeri au anunţat că se alătură mişcării de contestare populară, sunt nefaste pentru ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici